Hetvenezer iPhone-t adtak el a németeknél

Vágólapra másolva!
A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a német T-Mobile az Apple telefonjának novemberi premierje óta hetvenezer darabot értékesített az iPhone-ból, amely messze a legkelendőbb multimédiás készüléke kínálatából.
Vágólapra másolva!

A német Deutsche Telekom mobilszolgáltató ágának vezetője, Philipp Humm erről a társaság intranetes oldalán publikált interjúban beszélt. Ebben úgy nyilatkozott, hogy a német piacon az iPhone messze a legkeresettebb multimédiás eszköz a T-Mobile teljes kínálatában, 2007 november 9-i premierje óta - azaz 11 hét alatt - hetvenezer darabot adtak el belőle.

Bár az Apple első mobiltelefonja nem támogatja a gyorsabb letöltést biztosító mobilinternetes technológiákat, cserébe wifi-kapcsolatot, 8 gigabájtos tárhelyet, fejlett video-, és zenelejátszást, valamint frappáns módon vezérelhető, nagyméretű érintőképernyőt kínál - prémium áron, hűségszerződéssel együtt 400 euróért.

Míg Németországban a T-Mobile az iPhone kizárólagos forgalmazója, a franciáknál a France Telecom árusítja a készüléket, ez utóbbi társaság november 28. és január 10. között érte el a hetvenezres eladásokat. Az Apple január közepén publikált amerikai eladási adatokat mobiltelefonjáról: ezek szerint a júniusi termékbevezetés óta 4 millió darab iPhone talált gazdára a tengerentúlon.