Jön az internetes HBO, de sok megkötéssel

Vágólapra másolva!
A számítógépre lehet letölteni az amerikai mozicsatorna filmjeit és sorozatait a kísérleti jelleggel elinduló HBO On Broadband szolgáltatás keretében.
Vágólapra másolva!

A kedden elinduló "Széles sávú HBO" keretein belül a csatorna körülbelül 400 órányi műsort kínál majd az előfizetőknek - adta hírül a USA Today. A nagyobb médiacégek közül az amerikai HBO az egyetlen, amely még nem szállt be az internetes műsorszolgáltatásba valamilyen formában, és az új "adó" is csak kísérleti jelleggel érhető el.

Személyre szabott műsor

Egyelőre csupán a Wisconsin állam béli Milwaukee-ban és Green Bay-ben élő, digitális kábeltévé- és kábelnet előfizetők használhatják a szolgáltatást. Az HBO a filmek mellett sorozatokat is kínál letöltésre, ezekből egy időben rendszerint csupán hat-hat epizódot, de mint a tévécsatorna illetékesei az amerikai napilapnak elmondták, mindig lesz olyan is az időről időre változó kínálatban, amelyet teljes egészében el lehet érni.

Az HBO On Broadband felhasználói emellett előre beprogramozhatják, hogy milyen filmeket szeretnének felvenni, amikor azokat bemutatja a csatorna, illetve az egyes családtagok külön-külön jelszót kapnak a rendszerhez. Erre már csak azért is szükség van, mert a netes mozicsatorna a nézői szokások alapján mindenkinek személyre szabott műsorajánlatot ad, a szülők pedig beállíthatják azt is, hogy a gyerekek mit nézhetnek meg az online kínálatból. A netes felhasználók az élő műsort is nézhetik egy videostream formájában.

Csak laptopon lehet kivinni a házból

A mozicsatorna eddig az interneten csupán az iTunes-on árult bizonyos műsorokat, 2001 óta viszont van kábeltévés On Demand-szolgáltatása is, amelyben a nézők maguk válogathatnak a műsorok közül. Az internetes letöltésekért a cég nem számol fel külön díjat, viszont a szolgáltatásnak több fogyatékosság is van, világít rá a The New York Times: a műsorokat egyelőre csak windowsos gépen lehet elérni, és csak laptopon viheti őket magukkal az ember, mivel mobileszközre nem vihetők át, és csak négy hétig lehet megnézni őket.