Sulilaptopot mutatott be a HP

Vágólapra másolva!
Ötszáz dolláros, vagyis durván nyolcvanezer forintos kezdőárú, kifejezetten suligépnek szánt laptoppal rukkolt elő a HP.
Vágólapra másolva!

A HP 2133 Mini-Note PC leginkább az Asus Eee PC-re vagy az Intel Classmate PC masinájára hasonlít, azaz egy alapfunkciós, 9 colos képátlójú, aránylag kicsi masináról van szó, amelyben optikai meghajtó sem található. A kis gép tömege valamivel több 1 kilónál, gépháza pedig elég masszív, mivel borítása alumíniumból készül, billentyűzetét pedig a cég üzleti modelljeiről ismert DuraKeys borítása védi a sérülésektől.

A Mini-Note PC-t hagyományos, 120 gigabájtos winchesterrel szerelik fel (160 gigabájtossal is meg lehet majd venni), bár az alkatrészt legalább ellátták olyan védelemmel, amely leejtés esetén óvja a belső lemezeket a sérülésektől, míg a képernyőt karcolásálló bevonattal látták el. Bár a képernyő átlója nem túl nagy, felbontására nem lehet panasz, az ugyanis 1280x768 pixel.

Forrás: [origo]

Bár a masinát alaptól háromcellás akkumulátorral szállítják, kapható lesz hozzá hatcellás típus, ez azonban már kissé kilóg hátrafelé. A Notebookreview.com szerzői már kipróbáltak egyet a minilaptopból, tapasztalataik szerint az előbbivel nagyjából 2, az utóbbi pedig 4 órás üzemidőt biztosít. A Mini-Note PC alapesetben wifi adatátvitelt támogat, de Bluetooth modullal és integrált webkamerával is lehet majd rendelni, memóriája 2 gigabájtig bővíthető, az alapmodellhez fél gigabájt jár. A notebookokkal foglalkozó online magazin szerzői a masina minőségével felettébb elégedettek voltak, a benne lévő 1,6 gigahertzes VIA C7-ULV processzor, illetve az azonos gyártótól származó grafikus lapka teljesítményével viszont már kevésbé. Dicsérték a beépített hangfalak és a mikrofon minőségét, a billentyűzet nagyságát.

A HP Mini-Note PC-je a hónap végén kerül forgalomba, hazai megjelenéséről egyelőre nincs információ. A masinát Windows Vista vagy SuSE Linux, esetleg FreeDOS operációs rendszerrel lehet majd megvenni, felszereltségtől függően 500-750 dolláros áron.