Sokan nem tudják mi az a Blu-ray

Vágólapra másolva!
Az NDP piackutató vállalat a Blu-ray közismertségével kapcsolatban végzett felmérést több alkalommal is. A társaság azt vizsgálta, hogy a HD-felbontású tartalmak megjelenítésére alkalmas amerikai tulajdonosok mennyire ismerik a hagyományos DVD-k Sony által kifejlesztett utódját.
Vágólapra másolva!

Bár az eredmény tavalyhoz képest jobb, a Sony számára mégis komoly gondot jelenthet. A technológia szintjét tekintve elmaradottnak egyáltalán nem mondható az Egyesült Államokban a HDTV-tulajdonosoknak több mint a felének fogalma sincs arról, hogy mi az a Blu-ray.

A felhasználók 45 százaléka ismeri csupán a formátumot - noha olyan emberekről és piacról van szó, ahol a Blu-ray-nek közismertnek kellene lennie. Még rosszabb a Sony számára, hogy a HDTV-tulajdonosoknak csupán a 9 százaléka tervezi, hogy vásárol majd olyan eszközt, amely támogatja a Blu-ray-t.

4 millió embernek a 9 százaléka, akiket potencionális vásárlónak nevezhet a Sony: nem éppen rózsás helyzet a formátumháború győztese számára. Az elmúlt egy év alatt a formátum ismertsége Amerikában csupán 10 százalékkal emelkedett.