Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

A hét legjobb letölthető szoftverei

Vágólapra másolva!
Új kiegészítővel tér vissza a Settlers, találtunk egy 3D-s passziánszot is, a Microsoft gyorsindító szoftverével pedig időt takaríthat meg. Letöltheti tőlünk a Total Commander ingyenes rokonát, illetve egy, a Windowsénál gyorsabb töredezettségmentesítőt is. Hétvégi letöltésajánlónk.
Vágólapra másolva!

SETTLERS II: AWAKENING OF CULTURES/DIE SIEDLER: AUFBRUCH DER KULTUREN

Forrás: [origo]
A játék demójának letöltése (német)

A Ubisoft a klasszikus stratégiai játék önmagában is futtatható kiegészítése az Awakening of Cultures/Aufbruch der Kulturen alcímű darab. A tetszetős, háromdimenziós grafika ellenére a program gépigénye közepesnek mondható, a kezelés és a játékmenet viszont leginkább az első részéhez hasonló - ezt azért kell megemlíteni, mert későbbi epizódjaiban a készítők eltértek attól, ami felháborodást váltott ki a rajongók körében. A Settlers II: 10th Anniversary címet viselő kiadás a Settlers megjelenésének tizedik évfordulóján, 2006-ban került a boltokba, a most érkező utód pedig ennek a kiegészítőcsomagja, amelyben jópár dolgot fejlesztettek és javítottak a készítők. Egyelőre csak a német nyelvű demó tölthető le a játékból, így csak annak érdemes letöltenie a 800 megabájtos telepítőt, aki valamelyest ismeri ezt a nyelvet, mivel egy stratégiai játék esetében a szöveg megértése is fontos szerephez jut.

KLONDIKE FOREVER

Forrás: [origo]

A játék teljes verziójának letöltése

Egy ingyenes passziánsz azok számára, akik megunták a Windows beépített játékát: ez a változat háromdimenzióban mozgatható lapokkal bír. Kezelése nem igényel részletes bemutatást, extraként egyetlen dolog említhető meg: az opciók között állítani lehet a szabályokat, többek közt az emelés lehetőségeit.

SPEEDLAUNCH

Forrás: [origo]
A szoftver teljes verziójának letöltése

A Microsoft munkatársainak szabadidős terméke ez az ingyenesen letölthető segédprogram, amely leginkább a korábban bemutatott Launchy-hoz hasonlít, azaz webhelyek, szoftverek gyors indítását teszi lehetővé. Ezt az alkalmazást telepítése után a Windows-gomb+C-vel lehet előhívni, a program ablakában lévő ikonok segítségével pedig közvetlenül lehet keresni, vagy indítani a beállított alkalmazásokat, vagy bármilyen más feladatot, ami előzetesen be lett programozva. Ezen az oldalon egy részletes videó is megtekinthető a szoftver működéséről. Van, amiben jobb, van amiben rosszabb a Launchynál, érdemes telepítés előtt tájékozódni róla.

DEFRAGGLER

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

A több hasznos segédprogramjáról is ismert Piriform ingyenes szoftvere a windowsos rendszerek esetében képes töredezettségmentesíteni a winchesteren tárolt adatokat. A fejlesztők szerint a Defraggler hatékonyabban és gyorsabban működik az XP vagy a Vista beépített defragmentáló alkalmazásánál, s azt is lehetővé teszi, hogy kimondottan egy állományt - például a memória kiterjesztéséhez használt swapfájlt - töredezettségmentesítse vele a felhasználó.

UNREAL COMMANDER

Forrás: [origo]

A szoftver teljes verziójának letöltése

Becsléseink szerint a fél ország a Total Commander lopott verzióját használja, legalábbis azok, akik fájljaikat a Norton Commander óta ismert két ablakos módszerrel szeretik rendezgetni a Windows beépített Intézője helyett. Az Unreal Commander egy ingyenes alternatívája a fizetős fájlkezelőnek: kicsit fapadosabb, de főbb funkciói megegyeznek azzal, ráadásul képességei pluginekkel bővíthetők. Megér egy próbát.

PHOTOSYNTH

Forrás: [origo]
A plugin letöltése

A letölthető telepítő tulajdonképpen csak egy bővítést tartalmaz Internet Explorer és Firefox böngészőkhöz. Ez szükséges ugyanis ahhoz, hogy használatba lehessen venni a PhotoSynth-et, a Microsoft szuper 3D-s képillesztő szolgáltatását, melyet részletesen is bemutattunk. A szájtra ingyenesen kínál 20 gigabájtos tárhelyet, és egy helyszínen készült fotókat lehet feltölteni rá, amelyeket automatikusan térbe helyez, speciális térhatású makettet vagy panorámát létrehozva. Ezt a PDF-et érdemes elolvasni az első használat előtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről