A GPS-es nyomkövetők zavarására alkalmas készüléket forgalmaz egy angol cég, amellyel láthatatlanná lehet tenni egy autót a távoli megfigyelők számára.

A navigációs berendezések terjedésével a hibbisták körében egyre népszerűbbek a nyomkövetők is. Ezeknek - vagy a GPS-vevőknek - a megzavarására alkalmas a brit TrackerShack zavarókészüléke, a GPS Tracker Defense, amelyet Spy Review mutatott be.

A készüléket a szivargyújtóra lehet csatlakoztatni, és egy két méteres sugarú körben megzavarja a GPS-eszközök és a műholdak közötti kapcsolatot. A készülék hatósugarát úgy állították be, hogy lehetőleg csak egy járművet tegyen láthatatlanná, és a szájton csak ismerős környéken javasolják a használatát, mivel értelemszerűen a navigációs berendezés sem működik mellette.

Sarokba szorított titkos ügynökök vagy a rendőrség elől menekülő bűnözők azonban eredményesen használhatják, mivel a csatlakoztatás után azonnal működésbe lép, így ez után nincs más hátra, csak bele kell taposni a gázba. A kütyüt 150 fontért - körülbelül 47 ezer forint - lehet megvásárolni a Trackershack webáruházában.