Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Facebook buktatta le a betörőt

Vágólapra másolva!
Nem mindennapi nyomokat hagyott maga után az a bűnöző, aki betörés közben a kifosztott házban leült facebookozni a számítógéphez. A 19 éves Jonathan Parker izgulhatott tettének elkövetése közben, csak így történhetett, hogy a mindennél fontosabb közösségi élet után nem lépett ki a szolgáltatásból. 
Vágólapra másolva!

A fiatalember nyugat-virginiai Martinsburgben hatolt be egy nő házába, ahonnan két gyűrűt vitt el. Mielőtt azonban a távozás mezejére lépett volna, gyorsan leült a számítógéphez, és bejelentkezett a Facebookra.

Hazatérve az áldozatnak a kihúzott fiókok mellett a bekapcsolt számítógép is szemet szúrt, a betörő ugyanis elfelejtett kilépni profiljából. Parker most már előzetesben ül, 10 év börtön fenyegeti. Ahhoz, hogy szabadlábon védekezhessen, Parkernek 10 ezer dollárt kéne letennie óvadékként, kérdés, hogy a barátai össze tudják-e szedni neki ezt az összeget, például a Facebookon. Az elkövetőt azonban egyelőre csak nagyobb bajba sodorták ismerősei, akik közül az egyik bevallotta, hogy Parker előző nap segítséget kért tőle a betörés elkövetéséhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről