Vágólapra másolva!
Ezen a héten egy nyolcvan nyelvet támogató, extrákat kínáló ingyenes fordítóprogramot, egy praktikus asztali Twitter-klienst, ingyenes PDF-Word konvertálót, felvevésre is alkalmas internetrádiós szoftvert és friss játékcsalásokat ajánlunk letöltésre.
Vágólapra másolva!

LINGOES TRANSLATOR

Forrás: [origo]

Az ingyenes fordítóprogram letöltése (4,85 megabájt, magyar nyelvű)

Ha használnánk azt a rettenetes kifejezést, hogy digitális svájcibicska, ezt a programot biztosan ezzel a jelzővel illetnénk. A Lingoes ugyanis egy multifunkciós segédprogram, amely mintegy nyolcvan nyelven képes szövegeket fordítani, illetve szótárként működni. Maga az alkalmazás különféle webes szolgáltatásokat hív meg működéséhez, gyakorlati haszna leginkább abban rejlik, hogy egyszerre kényelmesen lehet rákeresni egy adott tartalomra több internetes adatbázisban is, beszédszintetizátorával pedig fel is tudja olvasni a szövegeket. Telepítésekor tesztgépünkön arab nyelvű menüvel indított, de nem kell megijedni, ezt néhány kattintással át lehet állítani angolra, az első indítást követően pedig magyarra is.

Passzív módban az alkalmazás a Tálcán bújik meg egy papagájos ikon formájában, ahonnan bárhonnan előhívhatók funkciói, amelyek bármilyen kijelölt szövegen alkalmazhatók. A program tartalmaz még egyebek mellett periódusos rendszert, mértékegység-konvertert, tudományos kalkulátort is.

SEESMIC DESKTOP

Forrás: [origo]

Az ingyenes Twitter-kliens letöltése(a telepítéshez Adobe Air szükséges)

Ugyan az Adobe Air nevű platformot kell telepíteni használatához, de nagyon jól használható Twitter-kliens a Seesmic, amelyből webes változat is létezik, illetve egy Air nélkül is használható windowsos klienst is kiadtak belőle, ám ez nem tud annyit, mint a fentebb ajánlott verzió. Miért jó a Seesmic? Mert több oszlopba rendezhetjük benne a twitteres és facebookos ismerősök üzeneteit. A könnyebb áttekinthetőség végett ráadásul külön csoportokat is végre lehet hozni ezeknek, így például külön oszlopba rendezhetők a blogok, cégek és az ismerősök fiókjai is. A program támogatja az URL-rövidítő szolgáltatásokat, automatikusan kiegészíti az ismerősök felhasználói neveit begépelésük megkezdésekor, és kényelmesen lehet benne retweetelni az üzeneteket, valamint egyszerre több ismerősnek választ küldeni.

GDOC CREATOR

Forrás: [origo]

Az ingyenes dokumentumkészítő szoftver letöltése (121 megabájt)

A gDoc Creator egy roppant hasznos szoftver, PDF és DOC és XPS formátumú dokumentumokat lehet vele konvertálni oda-vissza. Rendkívül hasznos, ha például PDF formátumban kapunk meg egy feldolgozandó hosszú szöveget, nincs Acrobat szoftverünk, de mégis szeretnénk anélkül szerkeszteni a szöveget, hogy az egészet újra be kellene gépelni. Egyetlen hátránya, hogy kizárólag a fejlesztő gDoc Fusion nevű dokumentumszerkesztő szoftverének próbaverziójával egyben lehet letölteni, így a telepítőjének mérete 121 megabájt, ráadásul külön uninstallálni sem lehet.

MOZEKTY

Forrás: [origo]

Az ingyenes netrádiós szoftver letöltése (1,9 megabájt)

Egy nem mindennapi médialejátszó, amelyet kifejezetten internetes rádiócsatornák és podcastok hallgatására alkottak meg. Saját katalógusában ugyan vannak csatornák, de új adókkal is bővíthető a lista manuálisan, és a fellelt adókat a többi felhasználóval is meg lehet osztani. A szoftver egyik erőssége, hogy felvenni is képes az internetes adók műsorát - akár úgy is, hogy közben egy másik csatorna műsorát közvetíti. Igazából nem értjük, mire való, de egy közösségi üzenőfunkciót is beépítettek a Mozektybe, amellyel a tévéműsorok sms-kommentárjaihoz hasonló módon lehet a többi rádióhallgató lejátszójában, a felület közepén elhúzó rövid üzeneteket publikálni. A program vakok és gyengénlátók számára hangalapú kezelőfelületet is kínál.

CHEATBOOK

Forrás: [origo]

Az ingyenes játékcsalás-gyűjtemény letöltése (2,3 megabájt)

A CheatBook.de nevű német, videojátékos csalásokat, kódokat tartalmazó honlap cheatgyűjteményének legfrissebb, decemberi kiadása. Csokorba gyűjtve tartalmaz minden eddigi konzolos és PC-s játékprogramhoz talált örökéletet, öröklőszert vagy más trükkös csaláslehetőségeket.