A távolból törölték az elveszett Windows Mobile-t

Vágólapra másolva!
Nem szivároghatnak ki információk a Microsoft megjelenés előtt álló operációs rendszeréről a Barcelonában eltűnt bemutató készülékről, mivel annak tartalmát a cég szakemberei a távolból letörölték.
Vágólapra másolva!

A készüléknek még a barcelonai Mobile World Congress szakkiállítás alatt veszett nyoma, ahol Sol Trujillo, az ausztrál Telstra távközlési társaság vezetője kapta kézhez, hogy kipróbálhassa rajta az ott bemutatott Windows Mobile 6.5-öt. A HTC okostelefont Trujillo egy kollégájára bízta, akitől ellopták azt a rendezvényen. A tolvajnak valószínűleg csak a készülékre fájt a foga, és nem tudta, hogy egy megjelenés előtt álló operációs rendszer is található rajta.

A technológiai sajtó várakozásaival ellentétben nem is szivárogtak ki újabb információk a mobilos Windowsról az ellopott készüléknek köszönhetően - mivel sokan úgy sejtették, előbb-utóbb lehet majd hallni a telefonról, ha az hozzáértő kezekbe jut. Mint kiderült, erre nincs és nem is lesz mód, mivel a Microsoft szakemberei a mobil tartalmát azonnal törölték a távolból, ahogy a lopásra fény derült - adta hírül az Apcmag.com.

A szépen lekerekített történet hallatán persze rögtön felvetődik a gyanú, hogy vajon nem a Microsoft PR-akciója volt-e az egész históra, amelynek szereplőit esetleg beavatták a tervbe. Napjainkban ugyanis az adatvesztés az egyik IT-biztonsági slágertéma: a céges alkalmazottak rendre hagynak el notebookokat, mobilokat, adathordozókat a rajtuk tárolt értékes információkkal együtt, az okostelefon távolból való törlésének lehetősége pedig értékes lehetőség a vállalatok számára, ha nem akarnak emiatt kényes helyzetbe kerülni. Így azon sem lepődnénk meg, ha a készülék váratlanul megkerülne, hogy a szoftvercég képviselői elbüszkélkedhessenek vele, valóban sikeres volt a művelet.