Letölteni is tud a Sony e-könyve

Vágólapra másolva!
Az Amazon Kindle-höz hasonló funkciókat kínál a Sony Reader Daily Edition nevű új ketyeréje: mobilinternetes kapcsolaton lehet könyveket letölteni rá.
Vágólapra másolva!

Míg a Sony korábbi e-könyv-olvasó eszközeire PC-n keresztül lehetett könyveket átküldeni, a legújabb, decemberben boltokba kerülő Daily Edition készülék már magától is le tudja tölteni majd a köteteket. Az új, egyelőre csak az Egyesült Államokban debütáló modellt ugyanis már 3G modemmel is felszerelik, amely az AT&T hálózatán keresztül tölti majd le a tartalmakat a készülékre. Az USB-n keresztüli, PC-ről való feltöltés továbbra is lehetséges lesz.

A Sony állítása szerint a cég kínálja a legtöbb ingyenes és olcsó tartalmat saját online e-könyv boltján keresztül. Ebben a hagyományos könyvek elektronikus változatai mellett újságokat és magazinokat is vásárolhatnak a felhasználók digitális változatban. A mobilinternetes készüléket hét colos (17,8 cm-es átlójú) érintőképernyővel szerelik fel, amely álló és fekvő módban egyaránt képes megjeleníteni a tartalmakat. Bár a kijelző csupán tizenhat szürkeárnyalat megjelenítésére képes, színes képekére nem, speciális e-tinta technológiát használ, ezáltal nem fárasztja a szemet a monitorokhoz hasonló módon - igaz, nem is világít, így sötétben csak lámpafénynél lehet olvasni.

Forrás: [origo]

A készülék belső memóriájában nagyjából ezer darab e-könyvet lehet elraktározni, ez azonban külön megvásárolható memóriakártyával tovább bővíthető. A készülék Amerikában karácsony előtt kerül majd a boltokba nettó 400 dolláros, vagyis nagyjából 75 ezer forintos áron. A hasonló funkciókat kínáló Amazon Kindle 300 dollárba kerül, de csak hat colos képernyővel bír.