Mindenki bekerülhet a Rock Bandbe

Vágólapra másolva!
Megnyitotta a kísérletező kedvű zenészek előtt játékát a Harmonix. A béta verzióban már elérhető Rock Band Networkre bárki feltöltheti saját számainak a ritmusjátékra hangszerelt verzióját - írja a Create Digital Music blog.
Vágólapra másolva!

Még egy független bandának is megfizethető lesz, hogy megalkossa saját számainak Rock Band verzióját. A játékok leendő sztárjainak csupán a Reaper zeneszerkesztőt kell megvásárolniuk, illetve a Microsoft játékfejlesztő klubjába kell belépniük. A kis zenekarok számára számára körülbelül 30 ezer forintba, a befutott előadóknak pedig 66 ezer forintba kerülő beruházás után nem csak a saját dalokat lehet kipróbálgatni az Xbox 360 konzolon, de a többi fejlesztő zenéit is meg lehet nézni.

A dalok rockbandesítéséhez szükséges eszközök nagy részét ingyen kapják a Harmonix stúdiótól a programba jelentkező zenészek. A Reaper zenei programhoz szükséges kiegészítő - aminek segítségével a PC-n is meghallgatható az elkészült játszható dal - és a dalt, animációkat és borítókat egyaránt tartalmazó, az Xbox 360-ra felmásolható csomagok létrehozására szolgáló szoftverért egy dollárt sem kell fizetniük az előadóknak.

Testreszabható az animáció is

A MIDI formátumú zene mellett a zenészek azt is beállíthatják, hogy a számok egyes pontjain milyen animáció játszódjon, illetve milyen ütemben mozogjanak a képernyőn megjelenő figurák. Ezeknek a beállítása egyelőre komoly munkát igényel, ám a Harmonix ígéretei szerint hamarosan érkeznek azok az eszközök, amik a zene alapján össze tudják állítani az animációt. Amennyiben ezek a programok is letölthetővé válnak, a Rock Band számok szerkesztőinek már csak a finomhangolással kell törődniük.

Az új lehetőséget lelkesen üdvözlő Create Digital Music blog szerint nem csak a zenészeknek, hanem a rajongóknak is megérheti befizetni a Microsoft fejlesztői klubjának tagságára. Az évente 99 dollárba - azaz 18 ezer forintba - kerülő tagság lehetővé teszi a kísérletező kedvű játékosoknak, hogy már azelőtt játsszanak a menő számokkal, hogy azokat meg lehetne vásárolni.

Nincs még itt a jó világ

A Harmonix által biztosított eszközök egyelőre csak az Xbox 360 konzollal működnek, a Rock Bandet Playstation 2, 3 vagy Wii konzolon játszók egyelőre nem tehetnek próbát saját számaikkal.

Az Ars Technica korábbi híradása szerint az Xbox Live még nincs kész a felhasználók által készített tartalmak terjesztésére. A Trials HD motoros ügyességi játék esetében komoly nehézségekbe ütközik az egyedi pályák megosztása. Csak az alkotó tudja továbbküldeni, és csak bejelölt barátait tudja meghívni az új kihívásokat tartalmazó feladatokat. A lap szakértői szerint a kényelmes megosztási funkcióra, és a felhasználók által gyártott tartalmak elterjedésére még várni kell az Xbox tulajdonosoknak.