Félszáz új márkaboltot nyit az Apple

Vágólapra másolva!
Világszerte negyven-ötven új, saját márkanevét viselő üzletet tervez megnyitni az Apple jövőre.
Vágólapra másolva!

Az Apple még 2001-ben nyitotta meg legelső, saját márkanevét viselő üzletét, amelyből a világ tíz országában jelenleg 280 működik, Amerika mellett többek közt az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Japánban és Ausztráliában is. Bár Magyarországon is jó pár Apple-bolt üzemel, ezek nem Apple Store néven futnak, mivel a gyártó partnerei üzemeltetésében állnak.

A Reuters értesülései szerint 2010-ben az Apple negyven-ötven új saját üzletet nyit majd meg világszerte, melyek egyik fele az Egyesült Államokban, a másik azonban külföldön, egyebek mellett Londonban, Párizsban és Sanghajban fogja megnyitni kapuit. Egy új New York-i üzlet megnyitóján a társaság egyik értékesítője elmondta, az Apple arra számít, hogy az idei karácsonyi szezoban kiemelkedő mennyiségű eladást érnek majd el.

Az Apple Store-ok egyébként nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében, a legutóbbi negyedévben globálisan közel 46 millió ember kereste fel ezeket. Bevételeik a tavalyi év azonos időszakához képest 9 százalékkal emelkedtek, és 1,87 milliárd dollárt tettek ki három hónap alatt.