Üzemzavar a Live Messengeren

Vágólapra másolva!
Felhasználói beszámolók szerint kedden délután, kora este sokan nem tudtak csatlakozni a Live Messenger üzenetküldő hálózatához. Próbáinka lapján úgy tűnik, mostanra újra működik a rendszer, de a Microsoft bejelentette, hogy vizsgálja a hibát.
Vágólapra másolva!

Noha egyelőre nincs hivatalos információ arról, mi okozhatta a rendszerhibát, közösségi oldalakon számos magyar felhasználó is panaszkodott kedd kora este arról, hogy nem tudnak csatlakozni a Live Messenger csevegőhálózathoz. Hivatalos információt egyelőre nem közölt a Microsoft, de a felhasználók bejegyzései alapján úgy tűnik, a szolgáltatás azóta helyreállt.

Az esetről a ThaIndian.com adott hírt elsőként külföldi médiumok közül, az online lap úgy értesült, a kimaradás egy órán át tartott, és leginkább az európai és ázsiai felhasználókat érintette, akik zömmel a "szolgáltatás nem elérhető" üzenetet kapták, amikor csatlakozni akartam a Live Messengerhez. A ThaIndian értesülései szerint a kiesés más kapcsolódó oldalakat, így például a Hotmail levelezőszolgáltatást is érintette.

Az MSNBC - mely médiacégben a Microsoft is érdekeltséggel bír - online kiadása szintén beszámolt a Messenger hibájáról, a csatorna munkatársainak a Microsoft szóvivője azonban csupán annyit mondott, tudatában vannak, hogy egyes felhasználók nem tudnak belépni, elnézést kérnek, és dolgoznak a hiba elhárításán.