Távozott az iPhone-ok fejlesztési vezetője az Apple-től

Vágólapra másolva!
Távozik az Apple-től a cégnek az a fejlesztési vezetője, akinek feladata többek közt az iPhone-ok kifejlesztésének koordinálása volt.
Vágólapra másolva!

Mark Papermaster 2009-ben hagyta ott korábbi munkahelyét, az IBM-et, és csatlakozott az Apple-höz. A szakember azóta az iPhone és iPod hordozható eszközök hardverének fejlesztését irányította. Bár sem a vállalat, sem Papermaster nem közölte a távozás okát, sajtóhírek szerint valószínűsíthető, hogy a vezetőnek az iPhone 4 antennaproblémái miatt kellett elhagynia pozícióját. Az Apple azt sem közölte, hogy a szakember maga mondott fel, vagy a társaság szüntette meg munkaviszonyát.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Apple legújabb mobiltelefonjában a korábbi készülékektől eltérő kivitelű antennát alkalmaztak. Ha azonban a tulajdonos telefon bal alsó sarkánál megérinti ezt kezével, a térerő jelentősen lecsökken. Bár Steve Jobs az eset kapcsán összehívott sajtótájékoztatón elbagatellizálta a probléma jelentőségét, a társaság végül olyan ingyenes tokot ajánlott fel vásárlóknak, amelynek felhelyezésével a jelenség megszűnik.