Bármilyen laptopot vezérelhetünk ákombákommal

Vágólapra másolva!
A tapipadra rajzolt ábrákkal vezérelhetik számítógépüket a Synaptics félkész programját kipróbáló bátor PC tulajdonosok.
Vágólapra másolva!

Nem kellett sokáig irigykedniük a a Mac OS X ügyes tapipados gesztusaira a PC tulajdonosoknak. A laptopok vezérlőire specializálódó Synaptics a napokban jelentette meg legújabb, Scrybe nevű szoftverét, ami néhány előre eltárolt gesztust és számtalan üres programhelyet tartalmaz. A szoftvert letöltők egy gyors skiccel megnyithatják alapértelmezett böngészőjükben a Google-t, elindíthatják a kedvenc zenelejátszójukat, vagy olyan alapvető parancsokat adhatanak ki, mint a kivágás és a beillesztés.

Forrás: [origo]
Tucatnyi előre beállított paranccsal érkezik a Scrybe

A szoftver kezelői felülete még bőven hagy maga után kívánnivalót. Az új gesztusok tanítását és a régiek szerkesztését a programozóknak sikerült két külön menübe szétszórni. Ennél is kényelmetlenebb, hogy új rajzok felvitelére egyáltalán nincs lehetőség - pedig mennyire jó lenne például egy kis koponyarajzzal nyitni a Lomtárat - csak az ábécé betűiből, a számokból és néhány előre megadott jelből lehet válogatni.

A Scrybe valószínűleg az elmúlt öt év bármelyik laptopján működik, mert a szoftver használatához nem szükséges több ujjat érzékelő és követő multitouch tapipad, elég a régebbi, butább verzió. A szoftver egyelőre nem teszi produktívabbá a mindennapokat, viszont ha továbbfejlesztik, ügyes kiegészítő válhat belőle.