PC-ről is elérhető lesz a Microsoft online játékboltja

Vágólapra másolva!
A korábban csak Xbox konzolokról elérhető Games on Demand nevű online játékboltját a Microsoft november közepétől a PC-t használók is igénybe vehetik majd.
Vágólapra másolva!

Az Xbox Live-on a Microsoft már jó ideje árusít online játékokat, amelyeket fizetés után a konzol merevlemezére lehet letölteni. A Games on Demand (játékok igény szerint) szolgáltatás november 15-ödikétől PC-re kiadott játékok esetében is elérhető lesz. A nyitáskor mintegy százféle játék lesz elérhető a rendszerben, többek közt a Gears of War, a Halo, és a GTA régebbi epizódjai, a későbbiekben azonban független fejlesztők programjait is felveszik a katalógusba.

A böngészőből elérhető áruházból a Microsoft ígérete szerint nagyon gyorsan le lehet majd tölteni a programokat. A korábban megvásárolt játékokat a felhasználók bármikor törölhetik saját számítógépekről, mivel korlátlan számban újra letölthetik azt a Microsoft szervereiről. Míg azt már tudni, hogy november elejétől az Xbox Live szolgáltatást a magyar felhasználók is zökkenőmentesen - hamis külföldi cím helyett valós adataikkal regisztrálva - használhatják, azt még nem tudták megmondani a szoftvercégnél, hogy a PC-s szolgáltatás elérhető lesz-e hazánkból.

Jelenleg a Steam nevű szájt a legnépszerűbb internetes játékbolt, bár ez angol nyelvű felülettel rendelkezik, a magyar felhasználók is gond nélkül válogathatnak a rendszerben lévő mintegy ezerkétszáz játék közül.