Hetven jogsértő honlapot zártak be az amerikai hatóságok

Vágólapra másolva!
Több mint hetven olyan honlapot zártak be az amerikai hatóságok, melyekről filmek, zenék és szoftverek kalózmásolatait lehetett letölteni, vagy hamisított termékeket kínálatak eladásra rajtuk. Ugyanakkor a szájtok legtöbbje új címen továbbra is folytatja működését.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Bevándorlási Hivatal nyomozati osztálya több mint hetven domainnevet foglalt le, melyeken korábban a hatóságok által jogsértőnek ítélt tartalmakat kínáló honlapok működtek. Az internetes címeik lefoglalásával gyakorlatilag bezárt honlapok egyike egy kereső, amely a Torrent-finder.com címen volt elérhető, és más kalózszájtok tartalmában biztosított keresési lehetőséget. A szájt bezárásás kritizálók szerint ezen az alapon akár a Google-t is be lehetne zárni, hiszen annak keresője is lehetővé teszi a jogsértő tartalmak felkutatását.

A bezárt oldalak között egyebek mellett hamisított órákat, napszemüveget, túrafelszereléseket, és Luis Vuitton ruházati cikkeket árusító webshop, valamint zeneszámok ingyenes letöltését is biztosító honlap is emgtalálható volt.