Az Antenna Hungária bejelentette, hogy decembertől tizennégy további 14 új adótoronyból fogja sugározni MinDig TV nevű digitális szolgáltatását, amelynek csatornáinak vétele sokkal kedvezőbb lesz, sok esetben szobaantennával is nézni lehet majd a műsorokat.

Az új adóállomások beiktatását követően összesen 29 helyszínről sugározzák majd Magyarországon, mellyel a földi sugárzású digitális televízió lefedettsége 95 százalékra emelkedik majd. A rendszert működtető Antenna Hungária közlése szerint az elmúlt napokban a kabhegyi adó sugárzási teljesítményét is jelentősen növelték, ezzel a MinDig TV vételi lehetőségei országszerte jelentősen javultak. Míg korábban számos helyen kizárólag tetőantennával lehetett fogni a digitális adást, a cég közlése szerint a decemberi fejlesztéseknek köszönhetően a legtöbb helyen szobai antenna is elegendő lehet a jó minőségű vételhez.

Október végi értékesítési adatok alapján a magyar háztartások közel 10 százaléka rendelkezett a hazai digitális adást fogni képes vevőkészülékkel, az újonnan megvásárolható tévék csaknem mindegyike támogatja a technológiát dekóder nélkül is. A szolgáltatást a statisztikák szerint jelenleg 120 ezer háztartásban használják itthon.

Forrás: [origo]
A MinDig TV aktuáolis lefedettségi térképe

A MindigTV-n HD-felbontásban nézhetől az m1, m2 és a Duna TV műsorai (már amelyeket nagyfelbontásban sugároznak az adók), emellett a Duna II Autonómia, a Tv2 és az RTL Klub és a EuroNews műsorát lehet díjmentesen nézni. A platformon fizetős csatornákat is kínálnak, ezeket előfizetői kártyát fogadni képes beltéri egység birtokában, illetve tévé esetében egy külön dekóderkártya megvásárlásával lehet nézni. Fizetős adókból tízféle érhető el a MinDig TV-n, decembertől már az HBO mozicsatorna is, amely akciósan kétezer forintos havidíj ellenében nézhető, alapára azonban 3125 forint lesz.