Lefülelték a világ legnagyobb online pedofilhálózatát

pedofil, pedofília, gyerek, gyerekek elleni erőszak, félelem
Vágólapra másolva!
A világméretű akció keretében egy olyan pedofilhálózat tagjait tartóztatták le a rendőrök, amelynek hetvenezer tagja volt, és mintegy harminc országban tevékenykedett aktívan.
Vágólapra másolva!

Az Europol egy Hágában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pedofil fórum központja Hollandiában volt, ugyanakkor tagjai harminc másik országban is tevékenykedtek. Az akcióban közreműködő rendőrségek hároméves előkészületeket követően, világszerte összesen 670 gyanúsítottat, és 230 szexuálisan bántalmazott gyermeket azonosítottak be.

Az áldozatok közül eddig hatvan gyermeket már kiszabadítottak, és biztonságba helyeztek a rendőrök az Egyesült Királyságban. Bár a pedofil hálózatnak a hatóságok szerint legalább hetvenezer tagja volt, közülük eddig 184 embert tartóztattak le, akik között brit, holland, ausztrál, olasz, kanadai és thai állampolgárok is vannak.

A publikus eszmecserék mellett az internetes fórumon privát csatornákba is beléphettek a tagok, amelyeken egymás közt pedofil pornóképeket és videókat cserélgettek. A hálózatot leleplező rendőrök magukat pedofilnak kiadva csatlakoztak a fórumhoz, hogy információkat szerezhessenek annak működéséről - írja a BBC.