A Google keresőbe integrált új szolgáltatás a rendelkezésre álló hozzávalók, az elkészítés ideje, illetve az étel kalóriamennyisége alapján segít a felhasználók kedvére való receptek kiválasztásában.

A Recipe View, vagyis receptnézegető névre hallgató szolgáltatás többféle módon teszi lehetővé a felhasználóknak, hogy ételek elkészítésének módjáról tájékozódhassanak hatékonyan. Nem csupán az ételek nevét, hanem akár a rendelkezésre álló hozzávalókat - például tészta, mák, cukor - megadva is lehet kutatni - látható a Google által kiadott bemutató videón.

Egyéb paraméterekkel is lehet szűkíteni a találati listát: a gyors harapnivalóra vágyók az elkészítés ideje, a fogyókúrázók pedig az étel kalóriamennyisége alapján is szűrhetik a megtalált recepteket. A keresőfelület emellett különböző ünnepi fogások, például karácsonyi ételek egyszerű felkutatását is lehetővé teszi.

 

 

Az új Google-szolgálatást a cég keresőjébe integrálták többek közt a kép-, a hír- és a termékkereső felület mellé. Sajnos egyelőre csak az amerikai és a japán felhasználók érhetik el; bár az oldal magyar számítógépről is elérhető, a keresőfelület használatakor hibaüzenet jelenik meg. A Google későbbre ígéri a receptkereső lokalizált változatainak beindítását. A cég közlése szerint az ételreceptekkel foglalkozó honlapok és blogok gazdáinak lehetőségük van arra, hogy a Google receptkeresőjére optimalizálják oldalaikat extra kódok, ún. rich snippetek alkalmazásával.