Hatvanöt éve üzemel kifogástalanul Anglia legöregebb tévéje

Vágólapra másolva!
Rendületlenül működik a világ egyik legöregebb tévéje, egy 65 éves készülék Nagy-Britanniában, mi több, "jön" rajta az összes fogható csatorna - adta hírül a brit Metro újság.
Vágólapra másolva!

A csatornákat persze digitális jelátalakító doboz segítségével fogja. Tulajdonosa ifjabb a tévénél hét évvel, pedig már elmúlt 59 esztendős. Steve Farley rádió- és televíziómérnök, így saját kezűleg végezte el a Pye B16T típusú, 1946-ban gyártott készülék javításait. Csupán apróbbakra volt szükség a hosszú évtizedek során, a tévé képcsöve még mindig az eredeti.

"A tény, hogy a készülék még mindig remekül működik, eloszlathatja azoknak a félelmeit, akik attól tartanak, hogy a digitális átállás után nem használhatják régi tévéjüket" - mondta Steve Farley. A tévés kísérletezés nem idegen a Farley családtól. Steve édesapja volt az első ember Közép-Angliában, aki a 210 kilométerre levő londoni adó műsorát fogni tudta.

A brit tévédoyen egyébként annyira drága volt, hogy többe került, mint az a furgon, amellyel házhoz szállította az értékesítő cég. Tulajdonosa szerint a felújított készülékért akár egy új, csúcskategóriás HD-tévé árát is kifizetné egy gyűjtő, ám ő nem tervezi eladni a jól bevált készüléket.