Kitiltották Németországból a Windowst és az Xboxot

Vágólapra másolva!
Egy bíróság döntése értelmében a Microsoft megsértette a Motorola cég szabadalmait, ezért kitiltották a társaság két fontos termékét, a Windows 7 operációs rendszer, és az Xbox 360 játékgépet a német piacról.
Vágólapra másolva!

A Motorola cég mobiltelefonok gyártásával foglalkozó, Mobility nevű részlege számára kedvező ítéletet hozott szerdán egy mannheimi bíróság. Az amerikai mobilcég korábban szabadalomsértés miatt perelte be a Microsoftot Németországban, és a helyi bíróság a vitás ügyben. Motorolának adott igazat - számolt be a Reuters hírügynökség.

A Windowst és az Xboxot is kitiltanák

A bíróság szerint a Microsoft engedély nélkül használta a Windows 7 operációs rendszerben, és az Xbox 360 játékkonzolban azt a videotömörítési technológiát, amelyet korábban a Motorola levédetett.

A bíróság rendelkezése értelmében a Microsoftnak ki kell vonnia a német piacról a Windows 7-et és az Xbox 360-at is. A múlt héten az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) bírája egy másik perben szintén kimondta, hogy a Microsoft megsértette a Motorola szabadalmait.

Megszöktek az ítélet elől

A per számára kedvezőtlen kimenetelétől tartva a szoftveróriás még áprilisban elköltöztette európai szoftverdisztribúciós központját Némertországból Hollandiába, így a Microsoft arra számít, hogy a bíróság tiltó rendelkezése csekély hatással lesz majd az európai működésére, mivel a bíróság döntése még nem emelkedett jogerőre, és a cég tervezi annak megfellebbezését.

Az elmúlt években az összes nagy technológiai cég dollármilliárdok ráfordításával próbál tömegével szabadalmakat vásárolni, hogy megvédhesse magát a rivális cégek által indított perektől. A német piacon egy másik komoly jogi csatározás is folyik a Samsung és az Apple cég között, amelynek keretében bírósági úton az előbbi cég Galaxy Tab táblagépének egyik változatának forgalmazását is megtiltották az országban.