Bírói feddést kapott a Microsoft

Vágólapra másolva!
Megrovásban részesült a szabadalmi perekkel háborúzó Microsoft és a Motorola Mobility. Egy amerikai bíró azt is megtiltotta a nyerésre álló Motorolának, hogy levetesse a német boltok polcairól az Xbox konzolokat és a Windows 7 telepítőcsomagokat.
Vágólapra másolva!

A mannheimi bíróság május másodikán úgy ítélte, hogy a Motorola Mobility szabadalmait jogtalanul használta játékgépében és operációs rendszerében a Microsoft. Az ítélet szerint a cégnek be kell szüntetnie az Xboxok és a Windows árusítását az országban. Az ügybe azonban beleavatkozott egy folyamatban lévő ügy amerikai bírája is, aki türelemre intette a Motorolát.

"A bíróság tisztában van azzal, hogy eszközként használják egy globális, iparági üzleti tárgyalásban" - kezdte beszédét James Robart bíró a Seattle Times szerint. A bíró később arról beszélt, hogy arrogánsnak és kevélynek tűnnek a cégek cselekedetei a külső szemlélők számára. A bíró arról is megemlékezett, hogy a világszerte indított szabadalmi perek üzleti költségei egy kisebb állam büdzséjével érnek fel.

A német ügyhöz kapcsolódó amerikai tárgyaláson nem hozott döntést Robart bíró. A bíró egyaránt elutasította a Microsoft vádját, amely szerint a Motorola nem adott ésszerű áron használati jogot a szabadalmaihoz, és a Motorola vádját, amely szerint a Microsoft perrel próbálta dűlőre jutni ártárgyalások helyett. Írott ítélet azonban csak később fog születni az ügyben. Rotbart bíró egy ideiglenes távoltartó végzést is kibocsátott, amely megtiltja a Motorolának, hogy Németországban levetesse a polcokról a Microsoft termékeit.