A bíró szerint nem elég kúl a Samsung táblagépe

Vágólapra másolva!
Egy brit bíróságon megalázóan nyert csatát a Samsung az Apple-lel vívott szabadalomsértési perben. Az ügyben illetékes bíró döntése szerint a Galaxy Tab nem másolja az iPad formatervét, mert nem elég "cool", vagyis menő ahhoz.
Vágólapra másolva!

A két gyártó ügyvédei a világ több országában is küzdenek egymással: ennek keretében az Egyesült Királyságban ezúttal a Samsung aratott győzelmet riválisa felett egy londoni bíróságon, bár a kedvező ítélettel valószínűleg nem tökéletesen elégedettek a cég vezetői.

Colin Birss bíró ugyanis megállapította, hogy a Galaxy Tab táblagép kivitele nem másolja az iPad formatervét: nem valószínű, hogy egyetlen vásárló is összekeverné a két terméket. A bíró szerint a Galaxy Tab táblagépek nem rendelkeznek olyan minimalista, letisztult dizájnnal, mint az iPad, "nem annyira cool" termékek - olvasható az ítélet indoklásában.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

A felperes Apple cégnek 21 napja van arra, hogy megfellebbezze az ítéletet. Az Apple nemrég egy amerikai bíróságon elérte, hogy a Samsung Galaxy Tab 10.1 táblagép, illetve a Galaxy Nexus okostelefon ideiglenesen lekerüljön a boltok polcairól.