Nem magától gyulladt ki a Samsung csúcsmobilja

Vágólapra másolva!
Külső behatás, nem pedig a készülék hibája okozta egy Galaxy S III okostelefon kigyulladását Írországban - számolt be a Samsung cég.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai gyártó által gyártott csúcstelefon kigyulladásáról még a múlt hónapban jelentek meg hírek azt követően, hogy egy ír tulajdonos fotókat publikált az esetről a blogján. Beszámolója szerint a Galaxy S III készüléke az autójának műszerfalán lévő tartóban volt, amikor menet közbenhirtelen felrobbant, szikrákat bocsátott ki, és füst szállt fel belőle.

A Samsung egy FI-UK nevű független brit társaság szakértőivel vizsgáltatta meg a készüléket, amely tűzesetek kivizsgálására specializálódott. A vizsgálat eredményei szerint a kigyulladt készülékben okozott kár csak akkor jöhetett létre, ha a telefont, vagy legalább annak alkatrészeit egy mikrohullámú sütőbe helyezték. Erre valószínűleg azért került sor, mert a telefont korábban víz érte, valószínűleg ezt követően akarta tulajdonosuk kiszárítani nem szakszerű módszerekkel.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Fotó: Hajdú D. András [origo]

Azt követően, hogy a Samsung hivatalos blogján is beszámolt a vizsgálat eredményeiről, az esetről beszámoló felhasználó is jelezte a fórumon, hogy visszavonja korábbi bejegyzését. Elmondása szerint kiderült, hogy a készülék hibáját egy másik ember hibája okozta.