Az év elején nyugdíjba vonul a Messenger

messenger live skype átállás
Vágólapra másolva!
Már a jövő év elején nyugdíjba küldi saját csevegőprogramját a Microsoft: a Live Messenger helyett a jövőben Skype-on kommunikálhatnak a felhasználók, a két internetes kommunikációs hálózat felhasználói kedd óta egymást is el tudják érni a programokból csevegés vagy hívás céljából.
Vágólapra másolva!

A változást a Microsoft által tavaly felvásárolt Skype hivatalos blogján jelentették be kedd este. Az itt publikált tájékoztató szerint mostantól a Skype és a Live Messenger felhasználói nincsenek izolálva egymástól, a két hálózatot ugyanis átjárhatóvá tették. Mostantól a Skype-ra bárki beléphet messengeres regisztrációval is, korábban felvett ismerősök az új programban automatikusan megjelennek. A felhasználók messengeres vagy facebookos ismerőseikkel is tudnak chatelni vagy internetes hívásokat bonyolítani.

Forrás: Skype
Forrás: Skype

Ugyanazon a felületen lehet csevegni a messengeres és skype-os ismerősökkel

Ugyanakkor a változással párhuzamosan már a jövő év márciusában nyugdíjba küldi saját Live Messenger szoftverét, amely egyébként itthon és világszerte is az egyik legnépszerűbb internetes kommunikációs program a Skype mellett. A Messenger ezt követően nem fog működni sehol sem, egyedül Kínában, ahol annyira népszerű, hogy nem merik kivonni a piacról.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Live.com és a Skype fiókok összeolvasztása egy pillanat műve

A Microsoft szerint a Skype-ra való átállással jól járnak a felhasználók, mert az a szoftver eszközök szélesebb körére, így Androidra és iOS-re is elérhető, ráadásul fejlettebb videohívási funkciókat kínál a Messengernél. Az egyelőre nem derült ki, hogy mi történik azokkal a felhasználókkal, akik nem telepítik a Skype-ot, de a cég a későbbiekben további információkat ígért az átállásról.