Otthoni Street View-t fejleszt a Ricoh

Vágólapra másolva!
A Ricoh legújabb digitális kamerája 360 fokos szögben rögzít képet, gombnyomásra a Google Street Viewjához hasonló panorámaképeket lehet rögzíteni vele.
Vágólapra másolva!

Az egyszerűen kezelhető, egyetlen gomnyomásra fotót rögzítő panorámakamera leginkább egy zseblámpára hasonlít, és két darab halszemobjektívvel van felszerelve. Ezek egyenként 180 fokos lefedettséget biztosítanak az egyelőre prototípusként létező készüléknek.

A Ricoh kamerája iOS vagy Android szoftvert futtató okostelefonokkal használható, a két különálló panoráma összeillesztését az ezeken futó applikáció végzi el. A japán Diginfo.tv videóján jól látható, hogy a kamerával egyszerűen lehet a Google Street Viewjához hasonló panorámaképeket készíteni.

Bár a CP+ nevű japán fotós expón bemutatón kiállított készülék egyelőre csak állóképeket tud rögzíteni, a Ricoh fejlesztői hamarosan mozgó panorámák felvételére is alkalmassá teszik. Egy ilyen felvételen haladás közbe a néző az általa választott irányba nézhet a táblagép vagy okostelefon képernyőjén. Azt egyelőre még nem tudni, mikor válhat az eszközből