Olcsó okostelefonokkal aratna a Nokia

Vágólapra másolva!
Bár az olcsó androidos készülékekkel is Dunát lehetne rekeszteni, a Nokia cég mégis az olcsó modellek szegmensében lát lehetőséget eladásainak bővítésére.
Vágólapra másolva!

A finn mobilgyártó a jövő héten fogja bemutatni új, az okostelefonok piacának alsó szegmensét célzó készülékeit a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A Reuters hírügynökség információi szerint a finn gyártó az olyan ismert kínai márkák riválisa akar lenni, mint például a ZTE és a Huawei.

A Nokiának nem lesz egyszerű dolga, hiszen a kínai riválisok ingyen tudják használni a Google Android szoftverét, míg a finn gyártó a fizetős Windows Phone 8-cal látná el új, a korábbiaknál olcsóbb Lumia készülékeit - ha a Reuters értesülései helyesek.

A hírügynökség által idézett elemzők szerint a tavaly karácsony előtt kiadott két csúcsmobilból, a Lumia 820 és 920 típusokból a cég mintegy 4,4 millió darabot adott el három hónap alatt, de a cég befektetőit csak duplaekkora eladásokkal lehetne meggyőzni arról, hogy a társaság okostelefonos stratégiája működőképes.