Tárgyakat lehet skiccelni egy új 3D-nyomtatóval

3doodler
Vágólapra másolva!
Felmelegített műanyagszállal lehet tárgyakat rajzolni a 3Doodler nevű új kütyünek köszönhetően. Az ötletgazdák még pénzt gyűjtenek a projektre, de már nem kérdés, hogy a filléres 3D-nyomtatót ki fogják adni.
Vágólapra másolva!

A 3Doodler nyomtatópisztollyal úgy lehet majd rajzolni olvasztott műanyagból, mint egy ceruzával. A teljesen új típusú 3D-nyomtatóra gyűjtötte össze a Kickstarter ötletportálon gyújtötte össze a pénz a WobbleWorks nevű amerikai cég. A megfizethető térnyomtatónak nem lesz állványzata, számítógép vezérelte nyomtatófeje, szervómotorja, hanem a felhasználónak magának kell ellátni ezeket a feladatokat.

http://www.kickstarter.com/projects/1351910088/3doodler-the-worlds-first-3d-printing-pen/widget/video.html
Több, mint ötezren adtak pénzt a kütyüre az első napon


A térnyomtató ugyanolyan ABS-műanyaggal működik, mint a többi hasonló berendezés. A vastag zsírkrétához vagy forrasztópákához hasonlító eszköz előbb megolvasztja a műanyagszálat, de a kinyomás pillanatában már elkezdi hűteni. A hűtésnek köszönhetően nem csak rétegekben lehet dolgozni a nyomtatóval, hanem óvatosan a levegőbe is fel lehet rajzolni a tárgyakat.

A cég által a "legmegfizethetőbb 3D-nyomtatónak" nevezett eszköznek előre látszanak a korlátai. Nagy precizitást igénylő munkákra nem alkalmas a 3Doodler. Sőt a ház körüli javításokhoz szükséges műanyag alkatrészek legyártására sem képes az eszköz. Rajzolgatni, egyedi tárgyakat alkotni viszont kényelmesebben lehet majd az új kütyüvel.

Forrás: Kickstarter
Nem csak gyerekjáték, a felnőtteket is le fogja kötni a 3Doodler



A WobbleWorks február 19-én indította el a pénzgyűjtést a Kickstarter ötletportálon, és alig pár óra alatt elérte harmincezer dolláros célját. A cikk írásának pillanatában több mint 5300-an támogatták a projektet, így összesen 468 ezer dollár gyűlt össze. A legolcsóbb, a 3D-nyomtatót is tartalmazó támogatási összeg ötven dollár, ami valóban jóval alacsonyabb a komoly, számítógép vezérelte nyomatók 1000 dolláros áránál.