Térképjavítókat toboroz az Apple világszerte

Vágólapra másolva!
A saját térképszolgáltatásával sok felhasználót magára haragító Apple világszerte térinformatikus szakembereket toboroz, hogy képes legyen javítani a Google szolgáltatásával szemben még alulmaradó termékét.
Vágólapra másolva!

A héten az Apple álláshirdetései között új pozíciók jelentek meg. Az iPad és az iPhone gyártója olyan térinformatikus szakembereket keres, akik a világ egyes kontinensein koordinálják majd a cég saját, a Google-éhez hasonló térképszolgáltatásának fejlesztését.

Az új munkatársaknak az iPhone-ról és iPadről elérhető térképen lévő információk pontosságának jelentős javítása lesz a célja. Az Apple presztízse ugyanis tavaly nyáron komoly csorbát szenvedett, amikor a Google Térképe helyett saját szolgáltatását építette be az iOS szoftverbe. A szolgáltatás annyira rosszul működött, hogy maga a cég elnöke, Tim Cook kért nyilvánosan elnézést miatta a felhasználóktól. Bár a térképet azóta sokat javították, még mindig alulmarad pontosságban és használhatóságban is a keresőcég termékével szemben.

Az Apple saját térképe egy iPhone-on Forrás: [origo]

Ugyanakkor a világ fejlettebb országaiban jól használható, pontos térképi lefedettség elérése a Google számára is több év munkát vett igénybe, így nem érdemes arra számítani, hogy rövid időn belül az Apple képes lenne felülmúlni a keresőcég térképének képességeit. Az új pozíciók meghirdetése kapcsán szakértők úgy nyilatkoztak, hogy ezeket a koordinátori munkatársakat már évekkel korábban alkalmaznia kellett volna az Apple-nek.