Már gyártják az új Xboxot

Xbox One játékkonzol,
Vágólapra másolva!
Az előzetesen bejelentettnél kicsit gyorsabb hardver kerül a konzolba, amelynek gyártása már megkezdődött.
Vágólapra másolva!

A Microsoft új generációs konzoljának első példányait már elkezdték gyártani, hogy az Xbox One novemberben a boltokba kerülhessen. A Gamespot videojátékos hírportál értesülései szerint a konzol az eredetileg tervezett 1,6 gigahertzes helyett 1,75 gigahertzes órajelen működő, nyolcmagos AMD processzorral kerül majd a boltokba, a grafikos gyorsítójának órajelét pedig 800-ról 853 megahertzre emelték a végleges verzióban.

A Microsoft illetékese szerint egyelőre minden az előzetes ütemterv szerint halad, így a konzol november közepén a boltokba kerülhet. A kizárólag mozgásérzékelő Kinect szenzorral együtt megvásárolható játékgép november 13-án huszonegy országban kerül a boltokba.

Az Xbox One játékkonzol Forrás: AFP/Robyn Beck

Az Egyesült Államokon kívül többek közt Ausztriában, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban is kapható lesz, a hivatalos magyar premierre azonban valószínűleg csak jövőre kerül sor. A készülék szürkepiaci importból származó példányait magyarországi boltokban is hirdetik 160 ezer forint körüli áron, ezekhez azonban nem jár a gyártó hivatalos, hazai garanciája, a meghibásodásos eseteket maguk az üzletek kezelik. A rivális Playstation 4-et mozgásérzékelő nélkül is meg lehet venni, így az mintegy harminc-negyvenezer forinttal olcsóbban megvásárolható lesz.