Megszerezte magyar webcímét a Facebook

Vágólapra másolva!
Hosszas vita után kapta meg a még 2006-ban egy magyar cég által levédett Facebook.hu domainnév tulajdonjogát a világ legnagyobb közösségi oldala.
Vágólapra másolva!

Pereskedés nélkül, végül vitarendezés keretében került át a facebook.hu domain tulajdonjoga az azt birtokló hódmezővásárhelyi Marketing Agency Kft.-től a közösségi szolgáltatóhoz - adta hírül a DomainABC hírportál. A portálon található kérelem és indoklás szerint a hódmezővásárhelyi cég a domaint jogalap nélkül igényelte és rosszhiszeműen használta fel a közösségi oldal népszerűségére építve.

Minden út ugyanoda vezet Forrás: AFP


Mint ahogy arról korábban írtunk, a facebook.hu begépelése után a felhasználó reklámokat látott, mielőtt egyes termékek valódi Facebook rajongói oldalára irányították volna át. Az üzemeltető a tesztek szerint csupán hirdetések megjelenítésére használta a domaint, az oda látogatók adatait és jelszavát nem lopta el. A Facebook korábban szóvédjeggyel és ábrás védjeggyel is levédette nevét, illetve logóját, ezért jogszerűen azt más csupán engedéllyel használhatja. A Marketing Agency Kft. vezetői valószínűleg belátták, hogy egy perben nem lenne esélyük a közösségi szolgáltatóval szemben, ezért a jegyzőkönyvek szerint a vitarendezés során érdemi védekezést már nem is nyújtottak be.