Vágólapra másolva!
Okostelefon méretű kijelzőn lehet vezérelni a Samsung profi fényképezőgépet. A Galaxy NX-ről készült első képek egy vietnami lapon keresztül szivárogtak ki az internetre.
Vágólapra másolva!

Androidos profi fényképezőgépet ad ki a Samsung. A cserélhető objektíves, a kezet betöltő markolattal rendelkező komoly kinézetű kamera hátulján okostelefonnyi méretű érintőképernyőn lehet elindítani az Instagramot.

Jó kamerával is lehet majd instagramos fotót csinálni Forrás: Tinhe.vn



A Samsung igazgatója a napokban jelentette be, hogy a cég következő tükör nélküli (MILC) kameráján Android fog futni. Hamarosan pedig az is kiszivárgott a vietnami Tinhe portál révén, hogy nem egyszerűen egy turistakamerával készül a cég, hanem az NX-sorozat tetejére szánja az okosfényképezőgépet. A Galaxy NX lencséje cserélhető lesz, a fotók alapján képes lesz fogadni az összes Samsung objektívet.

Gombok alig vannak, minden feladatra az érintőkijelzőt kell használni Forrás: Tinhe.vn



A fényképezőgépen nem sok hely maradt a fizikai gomboknak és tárcsáknak, várhatóan minden lényeges dolgot az érintőképernyőn megjelenő menüben lehet átállítani. A 4,3 hüvelykes képátlójú, okostelefon méretű kijelzőn kényelmesen el fognak férni a beállítófelületek és az appok is.

A pletykák szerint a Samsung kamerában egy komoly, négymagos Exynos 4 processzor fog dolgozni. A beépített memóriája 2 gigabájt lesz, a felhasználó pedig 16 gigabájt tárhellyel gazdálkodhat. A Galaxy NX szenzora 20,3 megapixeles lesz a várakozások szerint. Egy ilyen érzékelővel óriásfotókat és HD-felbontású videókat is könnyen lehet csinálni.