Lapostévéből is van már retró

Vágólapra másolva!
Szemből régi tévének, oldalról lapos készüléknek tűnik az LG legújabb tévéje. A retró darabot egyelőre csak Dél-Koreában lehet megvenni. 
Vágólapra másolva!

Egy ügyes és bátor cégre - a Fujifilmre - volt szükség arra, hogy pár év alatt ellepjék a piacot a retró kinézetű, csúcstechnológiát rejtő fényképezőgépek. Az X100 megjelenése és átütő sikere után mindegyik gyártó úgy érezte, hogy neki is fémházas, a hetvenes évek turistakameráira hasonlító gépeket kell kiadnia.

Cicavízió 120 hertzes frissítéssel Forrás: LG

A trend most átszivárogni látszik a tévék világába is. Az LG olyan televíziót mutatott be, amely a hetvenes évek óriási dobozos készülékeit idézi. Az illúzió egészen addig működik is, amíg az ember csak szemből látja a krómszínű tekerőkkel, a hangszórót rejtő elnagyolt műanyag ráccsal felszerelt tévét. Oldalról már látszik, hogy a fantáziátlanul 32LN530R névre keresztelt készülék alig pár centiméter vastag, igazi lapostévé.

A fényképezőgépeknél kitalált retró elvek a tévé esetében is érvényesülnek. Az LG készülék LED-háttérvilágítású panellel rendelkezik, amely képes a 120 hertzes frissítésre is. A kijelző Full-HD felbontású. Az extrák között megtalálható a médialejátszó, a MHL nevű mobilos kapcsolódási szabvány támogatása is. A készülék egyelőre csak Dél-Koreában kapható, 170 ezer forintos áron.