Vágólapra másolva!
Kesztyűbe épített világítással jelezhetik az irányváltást a többi közlekedőnek a kerékpárosok, viszont választani kell a szembeforgalom vagy a hátul jövő kocsik között, a kettő együtt csak nagy csapkodással megy.
Vágólapra másolva!

Olykor a kerékpár első és hátsó világítása már nem elég, ezért forradalmasítaná a kétkerekű közlekedést két fejlesztő. Olyan kesztyűt ötlöttek ki, aminek segítségével jelezhetik az irányváltásokat a kerékpárosok. A San Franciscó-i duó megoldása villogó fénnyel egészítené ki a karjelzést, így rossz látási körülmények között is megfelelő biztonságot nyújtana.

Egyértelmű jelzés Forrás: Kickstarter/Zach Vorhies

A Kickstarteren bemutatott ujjatlan kesztyűbe egy narancssárga ledekből álló világító jelet varrnak, ami jól láthatóan jelzi a kanyarodási szándékot. Az áramellátásról egy-egy gombelem gondoskodik, amelyek használattól függően 3-6 hónapig bírják. Az elem helyett feltölthető akkumulátor is rendelhető a kesztyűkhöz, mivel a fejlesztők nem voltak elégedettek a jelenlegi kínálattal, ezért ebből is sajátot fejlesztenek.

A kesztyű nagyujjába és a mutatóujj végébe fémérzékelőket építettek, összeérintésükkel zár az áramkör, a LED-ek villogni kezdenek. A hátulról érkező forgalom számára elég feltartani a kezet, míg ha a bringás az előtte lévőknek szeretné jelezni az irányváltást, a kormányt sem kell elengednie. A megoldás természetesen nem tökéletes, a kerékpárosnak választania kell, hogy a mögötte érkező, vagy az előtte álló járművek számára szeretne jelezni – a kettő együtt nem, vagy csak nagy csapkodás közepette lehetséges.

A kesztyű nem csak bringásoknak készül, minden olyan tevékenységhez ajánlják, ahol a jó láthatóság fontos. A bemutató videóban gördeszkázás és futás közben is mutatják a terméket. A ruhadarabba épített elektronika teljesen vízálló, így mosható, az elemek hirtelen lemerülését pedig egy időzítő akadályozza meg. A megoldás lényege az, hogy ha az áramkör túl hosszú ideig van zárva, a diódák automatikusan kikapcsolnak, így elkerülhető, hogy tárolás vagy mosás közben folyamatosan villogva idő előtt lemerüljenek az akkumulátorok.