Leállt a Google csevegőszolgáltatása

Vágólapra másolva!
 A Hangouts és a Gmail beépített chatfunkciója sem működik. Már kezd helyreállni a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

Elérhetetlenné vált hétfő este hat óra körül a Google csevegőszolgáltatása a cég összes platformján. A Google+ közösségi oldalon nem töltődik be a chat, hasonlóan a Gmailhez, de a különálló Hangouts alkalmazással is csak sokadik próbálkozásra tudtunk elküldeni egy üzenetet, de a hang-, és videohívás ezen is elérhetetlen globálisan. A Gmail levelező működését a hiba nem érinti.

A szolgáltatások elérése Google saját tájékoztatóoldala szerint is üzemzavar miatt nehézkes. A Google egyelőre csak annyit közölt, hogy vizsgálja a Hangouts elérhetetlenségének okát, negyed nyolc tájékára ígér tájékoztatást. A cég szerint a hiba a Google Drive-ról elérhető online táblázatkezelőt is érintette, de ez próbánk során gond nélkül működött.

A Google negyed nyolc után kiadott tájékoztatása szerint egyes felhasználók már tudnak csevegni a cég csevegőszolgáltatásain, de a többieknél is helyreáll az üzem. Nekünk még nem működik a Hangouts. Hét óra negyvenkor megjelent az első kontakt a Google Talkon kollégánk listáján.