Az eredeti előtt került boltokba az iPhone 6 klónja

goophone, iphone klón, iphone 6
Vágólapra másolva!
Legalább két hónap van hátra, míg az Apple bejelentheti a kiszivárgott információk alapján új okostelefonját, az iPhone 6-ot, a piacot már ellepték a kínai klónok.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok másolásáról ismert kínai Goophone piacra dobja a tervek szerint szeptemberben megjelenő iPhone 6 okostelefon klónját. A Wico i6 péntektől, azaz augusztus elsejétől lesz kapható, s küllemében nagyon hasonlít az Apple telefonjaira. A másolat a kiszivárgott felvételek alapján egészen élethű lett, könnyen megtévesztheti a hozzá nem értőket, bár azt még nem is tudni, miként fog kinézni az iPhone 6.

Olcsóbb, mint az iPhone 5S

A fotók tanúsága szerint a Goophone i6 16 gigabájtos verziója 169.99 dollárért, körülbelül 40 ezer forintért lesz kapható. Összehasonlításképp az Apple tavaly kiadott modelljét, az 5S szintén 16 gigabájtos verzióját 199 dolláért vehetjük meg a szolgáltatóknál, míg kártyafüggetlenül 649 dolláért.

Fehér és fekete színben is rendelhetünk a klónból Forrás: goophone.net

Az ár ne tévessze meg a fogyasztót, az i6 klón tudása messze elmarad a leendő Apple terméktől. A Goophone okostelefonja egy 4,7 hüvelykes IPS kijelzőt kap, csupán 540×960 pixel felbontással. A klónban nem az Apple saját gyártmányú chiphe, hanem egy 1,4 gigahertzes Mediatek-lapkakészlet dolgozik, amellyel a legtöbb kínai mobilt is felszerelik. A klón kapott 1 gigabájt belső memóriát, 8 gigányi háttértárral.

Alma helyett méh van a hátlapon

Külsejében az iPhone 6-ról kiszivárgott felvételekre hasonlít: van rajta ujjlenyomat-olvasó, autofókuszos kamerája pedig 13 megapixeles, míg a előlapi lencse 5 megapieles lesz. Az Apple védjegye is hiányzik: az alma helyén egy poszméh látható.

Az egyik legnagyobb különbség azonban, hogy nem iOS, hanem Android operációs rendszer fut a Goophone okostelefonján.

Több klón is készült Kínában

Nem a Goophone az egyetlen, amelyik iPhone klónnal állt elő. A szintén kínai Kiphone már árulja is az Iphone 6 klónt, 16 gigabájtos verziója mindössze 119 dollár, alig 30 ezer forint. Az 5 hüvelykes modell már kicsit jobb felbontással rendelkezik, minden más hasonló a Goophone telefonjához.