Ingyenes videochat közös mozizásra

2014.08.28. 11:51

A munkát és a szórakozást is segíti a Rabbit, egy ingyenes webapplikáció, amellyel akár tíz ember nézhet közösen egy videót, hallgathat egy dalt, olvashat egy cikket, és beszélheti azt meg.

Amikor tavaly megjelent a Rabbit, egy ingyenes videochat alkalmazás - amellyel Netflix, Hulu, Youtube, vagy Google Drive felvételeket és fájlokat tudunk barátokkal, kollégákkal megnézni, kielemezni - egy hatalmas probléma volt vele: csak Mac alatt tették elérhetővé.

Nincs szükség regisztrációra: csak internetre és böngészőre a használatáhozForrás: Origo

A csapat el akarta kerülni, hogy az app töredezett legyen, amiért egyszerre több platformra fejlesztik. Most azonban pótolták a hiányt. Nincs szükség regisztrációra, felhasználónévre és jelszóra, csupán internetre és egy böngészőre, hogy a weboldalon keresztül használhassuk az alkalmazást.

 

A link megadásával hívhatjuk meg ismerőseinketForrás: Origo

Nincs is annál jobb, mint amikor az ember a barátaival közösen néz filmet, a Rabbit által pedig arra is van lehetőség, hogy meg is osszuk élményeinket, reakcióinkat, mintha egymás mellett ülnénk a kanapén. Egy konferenciabeszélgetésnek sincs akadálya, s közben együtt tekinthetjük meg a doksikat is.

Mintha egy helyen néznénk a filmet a barátokkalForrás: Origo

A weboldalra látogatva azonnak elindul a webkamera, és a chaten találjuk magunkat. Egy felvételt maximum tíz ember tud együtt nézni, és megbeszélni. Amint létrehozunk egy szobát, és megnyitunk rajta egy fájlt, vagy felvételt, bárki be tud csatlakozni, vagy hozzászólni. Ha meg akarjuk hívni a barátainkat, kollégáinkat, ki kell másolni a linket és elküldeni nekik.

Online kurzusra is remek: együtt tanulhatjuk a főzés alapjaitForrás: Origo

A Facebook-szerű profilok fejecskéi a képernyő alján láthatóak, ha pedig nem akarjuk megakasztani a hangot, a jobb oldalon található chatfelületen tudunk beszélgetni. Nem csak a video és fájlmegosztó portálok szolgáltatásai érhetőek el, a Sharepad fülecskén bármilyen URL-cím lehívható, így akár cikkeket is elemezhetünk, oszthatunk meg kollégákkal.

A Rabbit egyelőre csak Google Chrome és Opera böngészővel használható, a fejlesztők azonban dolgoznak a lehetőségek kiszélesítésén.