Jelezheti a kormánynak, ha túl lassú az internet

Széles sávú térkép
Vágólapra másolva!
A széles sávú térképen bejelölheti, ha az elvártnál lassabban töltődnek le az oldalak.
Vágólapra másolva!

Országos térkép készül a hazai széles sávú internetről - jelentette be szerdán a a Nemzeti fejlesztési Minisztérium. Ennek keretében egy térképen bárki bejelölheti otthoni internetjének sebességét: az erre szolgáló felületre a Magyarország.hu-s Ügyfélkapu regisztrációval lehet belépni a szelessav.e-epites.hu oldalon.

A széles sávú térképet már most is lehet böngészni, próbánk során példéául kirajzolódott, hogy gyorsabb az internet Angyalföldön, mint Óbudán.

A széles sávú térkép szerint Angyalföldön jó az internet Forrás: Origo

Március közepéig jelezheti, ha nem elég jó az internet

A jelenlegi nyilvántartást azonban a hazai távközlési szolgáltatók adatai alapján állították össze, az statisztikát azonban a felhasználók saját tapasztalataival pontosítanák. A térképen bárki kiválaszthatja saját lakcímét 2015. március 15-ig jelezheti, ha az általa tapasztalt le-, és feltöltési sebességek eltérnek a térképen jelzettnél egy böngészőből futtatható sebességteszt elvégzése után kitölthető űrlapon át.

Óbudán sokhelyütt nincs meg a 30 megabit Forrás: Origo



A térképen három kategóriát különböztetnek meg: ha valahol egyáltalán nem érhető el széles sávú internet, illetve a 30 megabit/másodpercnél lassabb, és az annál gyorsabb kapcsolatokat lehet jelezni.