Nem lesz ingyen minden Windows 10

Windows 10 teszt
Vágólapra másolva!
A Windows 10 operációs rendszer hatféle változatban lesz kapható, ezekből azonban csak háromra frissíthetünk ingyenesen.
Vágólapra másolva!

Hatféle kiszerelésben jelenik meg a Windows 10, jelentette be a Microsoft. Ezek között akadnak általános felhasználásra fejlesztett kiadások, valamint speciális, bizonyos ipari területeket célzó változatok is.

Ezekre frissíthetünk ingyenesen

Azok a felhasználók, akik Windows 7, 8.1 vagy Windows Phone 8.1 operációs rendszert használnak, az alapnak számító Home, a táblagépeket és okostelefonokat célzó Mobile, valamint a kisvállalati szférának szánt Pro kiadásokra frissíthetnek ingyen a Windows 10 megjelenését követő első évben.

A frissítés után az adott eszközön véglegesen használható marad az új szoftver.

A multik is megkapják a magukét

A nagyvállalatoknak szánt Windows 10 Enterprise, az oktatási célokra (diákoknak, tanároknak) tervezett Education, valamint a céges mobiltelefonok igényeihez igazított Mobile Enterprise már csak korlátozott számú felhasználó számára lesz letölthető vagy megvásárolható.

Ezek a kiadások ráadásul még lejjebb bonthatók annak függvényében, hogy mely területen szeretnénk használni őket.

Lesz Windows 10 bankautomatákhoz, robotikához,

a dolgok internetéhez, hordozható terminálokhoz, nagykereskedelmi hálózatokhoz.

Máris milliók használják

A Windows 10 ingyenes próbaváltozatát jelenleg 3,9 millió felhasználó használja, a Microsoft pedig a továbbiakban is tervezi a rendszer bővítését, javítgatását.

A cég filozófiája szerint a Windows többé már nem bolti szoftver, hanem szolgáltatás lesz, és mint ilyen, a Windows 10 lesz az utolsó számozott, üzletekben is megvásárolható darab a sorban.