Kétmilliárdot keresett a vicces youtube-os

2015.07.07. 10:05

Kétmilliárd forintnál is többet keresett tavaly az a 24 éves svéd fiatalember, aki vicces videókban mutat be videojátékokat a YouTube-on.

7,4 millió dollárt (2,2 milliárd forint) keresett 2014-ben a YouTube-on csak PewDiePie néven ismert svéd Felix Kjellberg. A 24 éves fiatalember, akinek csatornájára eddig 37,7 millió felhasználó iratkozott fel, elsősorban vicces játékbemutatókat készít.

Kjellberg a bevétele egy részét jótékony célra fordítja, elmondása szerint soha másra nem költött annyit összesen, mint hogy mások életét kicsit jobbá tegye.

Tavaly márciustól júniusig egymillió dollárt (286 millió forint) gyűjtött össze, és osztott szét különböző szervezetek között.

Felix Kjellberg jellegzetes köszönéssel üdvözli rajongóitForrás: YouTube

A Charity: Water nevű, vízellátással foglalkozó egyesület szerint idén tavaszig több mint tízezer ruandai lakos jutott friss ivóvízhez az internetsztárnak köszönhetően.

Kjellberg továbbra sem ücsörög a babérjain, a csatornáján rendszeresen jelennek meg új videók, mi több, saját könyvön dolgozik, amelyben komolytalan motivációs idézeteket gyűjt, részben a saját videós munkásságából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK