Immár a hűségidő közepén is válthat mobilt

2015.07.15. 12:10

A mobilpiac rendkívül gyorsan változik, sorra jelennek meg a jobbnál jobb tudású okostelefonok. Akit azonban köt a hűséidő nem tudott új készülékre váltani, eddig.

A mai nappal elindítja a Telenor az új, Készülékcsere bármikor programot, amellyel az ügyfelek igényeire reagáltak. Hiszen sorra jelennek meg a jobbnál jobb mobilok a piacon, de akit köt a hűségidő, annak meg kell várnia, hogy letelljen a két év és telefont tudjon váltani. Legalábbis így volt egészen mostanáig.

"A program minden számlás, lakossági ügyfelünknek lehetővé teszi, hogy akkor és olyan készülékre váltson, amikor és amilyenre szeretne, hűségidejétől függetlenül" - közölte Christopher Laska, a Telenor vezérigazgatója.

Azonban a készülékcserének továbbra is ára van: a szolgáltató a hűségszerződésből hátralévő hónapok száma, illetve a hűségszerződésben szereplő tarifacsomag alapján állapítja meg, mennyi is lesz ennek költsége. Minél kevesebb hónap van hátra a hűségszerződésből, annál kedvezőbb áron lehet új mobilra váltani.

Beszámítható a meglévő mobil

A díjat csökkenthetjük azzal, ha a Telenornál legutóbb vásárolt, működőképes telefont beszámíttatjuk: annak értékét a típustól és állapottól függően az üzletben határozza meg az operátor. Mint fogalmaztak: "egy makulátlan készülék jóval többet ér egy karcosnál."

Aki nem akar kockáztatni, a MyTelenor felületén ellenőrizheti, hogy egyáltalán be lehet e számíttatni a meglévő mobilt, és egy tájékoztató árajánlatot is láthatnak, hogy körülbelül mennyit ér az az okostelefon.

A beszámított telefon értékét a készülékcsere díjából vonják le, ha az összeg nagyobb, mint a váltás költsége, akkor az új telefon vételárát is csökkentheti a beszámítás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK