Hitchbot Kanadát már keresztülszelte, Európában is utazgatott, az amerikai túrát azonban épphogy elkezdte, máris darabokra szedve az út szélén hagyták.

Borzalmas halált halt az a stopposrobot, amely Kanadán és Európán egyszer már átutazott. A mozgásképtelen kis gépet két héttel az után darabolták fel, hogy amerikai stoppostúrára indult Bostonból.

A robot maradványait hazaszállították, készítői szeretnék mihamarabb megjavítani.

Hitchbot utazik Kanadában. Itt még minden rendben volt.Forrás: hitchbot.me

A stopposrobot alapvetően mozgásképtelen, csak emberi segítséggel lehet ide-oda vinni. Testét szemetesládából, és hulladékból építették fel, a "központi agyat" egy műanyag búra védi. Hogy biztosan ne merüljön le, napelemmel szerelték fel, a sofőrök pedig a szivargyújtó segítségével tudják tölteni.

Arca egy LED képernyő, melyen a különböző hangulatokat tudja megjeleníteni, kamerájával pedig fotók és videók készítésére alkalmas. A tartalmakat meg tudja osztani a közösségi oldalakon is. Így talán arról is tartalmaz adatot, hogy kik bántották.

A torontói tudósok Hitchbot segítségével azt kívánták vizsgálni, hogy tudnak együtt élni a robotok és emberek.

Kanadában mindenki szerette

Hitchbotot David Smith, a McMaster egyetem professzora és kutatócsapata készítette és küldte világkörüli útra. Tavaly hatezer kilométert utazott Kanada egyik partjáról a másikra, és rengeteg kedves üzenetet firkáltak a testére.