SMS-ben küldhet pénzt a barátainak

google logo tábla
MOUNTAIN VIEW, CA - SEPTEMBER 02: The new Google logo is displayed on a sign outside of the Google headquarters on September 2, 2015 in Mountain View, California. Google has made the most dramatic change to their logo since 1999 and have replaced their signature serif font with a new typeface called Product Sans. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hamarosan e-mail címre sem lesz szükség, ha Google-ön keresztül akarunk pénzt küldeni. Elég lesz egy SMS-t elküldeni, és megy a pénz.
Vágólapra másolva!

Megújul a Google Wallet, a keresőcég saját pénzküldő rendszere. A cég saját blogján jelentette be, hogy mostantól még egyszerűbben működik majd a tranzakció:

elég hozzá egy SMS-t elküldeni.

A Google Wallet használatához eddig ugyanis e-mail címre is szükség volt, mostantól azonban egyetlen telefonszám is elég lesz hozzá.

Az SMS-es pénzküldés menete a következő: a feladó beírja annak a telefonszámát, akinek utalni szeretne, majd az összeg beállítása után egy SMS üzenetet küld el neki.

Csak a kontaktok közül kell kiválasztani az illetőt Forrás: Origo

Ebben az üzenetben szerepel egy visszaigazoló link, erre rábökve az illetőnek csak bankkártyadatait kell megadnia, és máris számlájára kerül a pénz. Innentől kezdve tehát már csak a feladó félnek kell rendelkeznie a Google Wallet applikációval.

A Google Wallet egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, így mi még várhatunk a funkcióra.

A Facebook és a Twitter beelőzött

Hasonló megoldást mutatott be még tavasszal a Facebook. A júliusban elindított új funkcióval a Messenger csevegőappon lehet pénzt utalni az ismerősöknek. A Twitter márciusban indította el a felhasználók közti pénzküldést, ahogy az Apple is hasonló rendszer indítását fáradozik.

Ezek közül még egyik se érhető el Magyarországon.