Törölje a Facebook-appot, jobb lesz a mobiljának

facebook jelszó mobil
TO GO WITH ASIA MALAYSIA INTERNET SOCIAL FEATURE BY SARAH STEWART A Malaysian professional writes her password to enter facebook for social networking in Kuala Lumpur on October 31, 2010. Malaysians are the most popular people on the Internet, while Japanese are the least, according to a global survey which shows how national cultures are reflected in online behaviour. Malaysians won the Internet popularity contest with an average of 233 friends in their social network, compared to 68 in China and just 29 in Japan, according to the Digital Life study by global research firm TNS. AFP PHOTO / Saeed Khan
Vágólapra másolva!
Gyorsabban futnak az appok, és a telefon is tovább bírja, ha letörli a Facebook appjait. Azonban nem kell nélkülöznie teljesen a szolgáltatásait, van alternatíva.
Vágólapra másolva!

Már többször is állították, hogy a mobilos Facebook-alkalmazás

aljas vámpírként csapolja az androidos készülékek akkumulátorát és memóriáját.

A Reddit egyik felhasználója ezt az állítást számokkal is igazolta. Eltávolította telefonjáról a mobilos Facebook és Facebook Messenger appját is, majd egy LG G4-gyel tesztelte a készülék teljesítményét.

Tizenöt különböző programot indított el egymás után többször is, a benchmark program eredményei alapján pedig

az appok 15 százalékkal gyorsabban indultak el,

miután eltávolította az alkalmazásokat.

A teszt valóságos lavinát indított el, a Reddit többi felhasználója hasonló következtetésre jutott.

Gyorsabb lesz a telefonja, ha törli Forrás: AFP/Saeed Khan

A The Guardian újságírója, Samuel Gibbs szintén tesztelte az appok fogyasztását. Ő bár fenn hagyta a Messengert, a Facebook appot a Metal nevű alkalmazásra cserélte, ami egy úgynevezett "wrapper" program a Facebookhoz, azaz egy lebutított verziót tölt be belőle.

Az általa használt Huawei Nexus 6P akkumulátora

20 százalékkal tovább bírta a hét minden napján.

Aki mégsem szeretne teljesen megszabadulni a Facebook-apptól, válthat a Facebook Lite-ra vagy más alternatív appra, mint például a fenn említett Metal. Jobban jár viszont azzal, ha egyszerűen a mobilos böngészőből használja: a közösségi oldal funkcióiból így sem veszít sokat.

Miért fogyasztanak ennyit?

Az app mindig fut a háttérben, akkor is, ha nem kapcsolódunk internethez. Így sikerül rögtön elérni az értesítéseket a következő csatlakozáskor, és kevesebb ideig kell töltődnie az appnak is. Ez azonban terheli a telefon memóriáját és akkumulátort.

Ez alól nem kivétel az Instagram vagy a Whatsapp sem – de olyan más cégek termékeire is érvényes, mint a Dropbox, Spotify vagy a OneDrive.