Hackersuliba küldik az IBM szuperszámítógépét

hacker
http://www.dreamstime.com/stock-images-hacker-typing-laptop-binary-code-background-image30511014
Vágólapra másolva!
Fenyegetésekről és vírusokról fog tanulni IBM Watson, hogy felhőszolgáltatás formájában segíthesse a kiberbiztonsági szakemberek munkáját.
Vágólapra másolva!

Az IBM Security új projektet jelentett be: nyolc egyetemmel fog együtt dolgozni azon, hogy a Watson nevű szuperszámítógép hatékonyan tudja összegyűjteni, és megérteni a kiberbiztonsággal kapcsolatos információkat.

Ez alapján szeretnék elkészíteni majd a Watson for Cyber Security felhőszolgáltatást, ami fenyegetésekről kínál

átfogó információkat, és védelmi javaslatokat a biztonsági szakembereknek.

A kártevőkről szóló naprakész tudásanyagok sokszor olyan strukturálatlan forrásokban bújnak meg, mint blogok, kutatási jelentések, dokumentációk, videók, cikkek. Watson nem csak meg fogja érteni ezeket a szövegeket, de kapcsolatot is tud köztük keresni.

Így tudja összegyűjteni majd a különböző blogokon fellelhető, újfajta vírusokkal kapcsolatos tudnivalókat. Olyan rejtőzködő fenyegetéseket tud majd azonosítani, ami elkerülné a szakemberek figyelmét.

IBM Watson a kiberbiztonsági szakembereknek is segíthet majd Forrás: AFP/Ben Hider

Az elmúlt évben az IBM Security kutatói azon dolgoztak, hogy Watsont megtanítsák kiberbiztonsági alapismeretekre. Ehhez több ezer dokumentumot tápláltak belé, ezáltal a rendszer megérthette, mi is valójában egy fenyegetés, milyen jelek utalnak rá, és mire képes.

Watsonba minden hónapban 15 ezer új dokumentumot fognak betáplálni,

többek közt jelentéseket és adatbázisokat az IBM saját X-Force könyvtárából. Ez többek közt nyolcmillió spamről és adathalász támadásról, valamint több mint százezer sebezhetőségről tartalmaz információkat.

Főz, válaszol, megismer

Az IBM 2011-ben mutatta be először szuperszámítógépét, akkor a Jeopardy amerikai vetélkedőn az addigi két legjobb játékossal mérte össze tudását, és győzött.

Egy évvel később egy New York-i kórházban segített az orvosoknak felállítani a diagnózist. A legjobb eredményeket az onkológiai osztályon, a rákos betegek kezelésénél mutatta.

Egyre több alkalmazással és programmal kötik össze, a ChefWatson például egy receptkereső app.

Egy színes dinoszauruszfigurával pedig már azt is tesztelték, hogyan is lehetne egy személyre szabott, a gyermekkel együtt fejlődő kognitív játékot létrehozni mesterséges intelligenciával.

A Marchesa divatmárka tervezőivel karöltve tervezett egy„kognitív ruhát" is, amelynek a szuperszámítógép választotta ki színét és anyagát.