Nemzeti Kiberversenyen csaphatnak össze a magyar diákok

Code Computer Information PC access algorithm binary bytes coded communication connectivity crime criminal cryptography cyberspace damage data data encryption digital electronic encrypt encryption global green hacker internet knowledge lock mathematics mo
Annyi információt gyártunk, hogy belegondolni is félelmetes
Vágólapra másolva!
A Cyber 9/12 hallgatói verseny felsőoktatási diákoknak ad lehetőséget a nemzetközi kiberbiztonsági válsághelyzetek kezelésére. Ennek hazai előfutára a ProDay IT-biztonsági konferencia keretein belül rendezett Nemzeti Kiberverseny, amire január 10-ig lehet jelentkezni. A diákok által kidolgozott megoldásokat később akár élesben is hasznosíthatják egy nagy kibertámadás során a nemzetközi szervezetek.
Vágólapra másolva!

A "Digitális Pearl Harbor", a "Cyber 9/11", vagy a "Digitális Mohács" kifejezések egy-egy nagyszabású kibertámadás napját hivatottak fémjelezni. Az okozott károk minimalizálásának érdekében ilyen esetekre krízis forgatókönyveket léptetnek érvénybe, ami nagy feladatot jelent a kibertér biztonságáért felelős szervezeteknek.

A Cyber 9/12 versenyen résztvevő hallgatók mélyebben átláthatják

a kibertámadások által generált politikai és stratégiai kihívásokat,

valamint a kapcsolódó válságkezelési intézkedéseket.

A hallgatók egy fiktív forgatókönyv alapján reagálnak egy olyan nagyszabású számítógépes támadásra, ami az európai rendszerek ellen irányul. Feladatuk az lesz, hogy ajánlásokat tegyenek védekező intézkedésekre, illetve összehangolják a különböző szereplők eltérő érdekeit a közös fellépés megvalósításához.

Nagyszabású verseny segít felkészülni a legrosszabbra Forrás: Markus Spiske/Markus Spiske

A versenyzők az ötleteikből és javaslataikból egy kollektív kiberbiztonsági válságkezelő tervet állítanak össze, amiben számításba veszik a többi között a NATO, az EU és az érintett államok politikai és irányítási struktúráját.

Így jelentkezhet

A genfi rendezvény hazai előfutára a ProDay IT-biztonsági konferencia keretein belül életre hívott Nemzeti Kiberverseny, amit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közreműködésével szerveznek meg.

A részvétel feltétele egy online kvalifikációs forduló, ahol a jelentkezőknek megadott formai követelménynek kell megfelelniük. A versenyszabályzatot és a nevezési útmutatót itt találja.

A február 9-ei rendezvényen a csapatok (legfeljebb 4 fő) élőben vehetnek részt a nemzeti fordulón. A legjobbnak ítélt csapat térítésmentesen utazhat a Cyber 9/12 következő fordulójára, Genfbe teljes ellátással. Az önállóan jelentkezők a rendezvényen ugyancsak csoportban tevékenykednek majd.

A részvétel ingyenes, a jelentkezési határidő 2017. január 10.

A megmérettetés nyitva áll minden felsőoktatási hallgató előtt, választott szakiránytól függetlenül.

A jelentkezéseket Berzsenyi Dánielnek címezve a [email protected] e-mail címre várják.

Bővebben a következő weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők: www.blackcell.pro