1,3 millió dollárnál is többet ért a terrorista iPhone-ja

james comey fbi
James Comey, az FBI képviselője a meghallgatáson
Vágólapra másolva!
Az FBI igazgató elmondása szerint több pénzt fizettek a San Bernardinó-i terrorista iPhone 5C készülékének feltöréséért, mint amennyi pénzt fog ő keresni összesen a következő hét évben. A pontos összeget azonban még mindig nem hozták nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda igazgatója, James Comey csütörtökön ejtett el sokatmondó kijelentést egy sajtótájékoztatón. A San Bernardinó-i terrorista iPhone-jának feltörésével kapcsolatban azt mondta: több pénzt fizetett az ügynökség a telefon feltöréséért,

mint amennyit ő fog keresni abban a hátralévő hét évben, amit a hivatalnál tölt.

A hivatalos adatok szerint Comey éves jövedelme 2015-ben 183 300 dollár (körülbelül 50 275 503 forint) volt. Emelés és bónusz nélkül Comey még 1,34 millió dollárt (367 millió forintot) kereshet a hátralévő hivatali ideje alatt.

Azt azonban még mindig nem árulták el, hogy számszerint mennyit fizettek a hackereknek a telefon feltörésért.

James Comey, az FBI képviselője Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Samuel Corum

Az igazságügyi minisztérium márciusban jelentette be, hogy egy meg nem nevezett fél segítségével fel tudták törni az egyik San Bernardinó-i terrorista telefonját. Ugyan a telefonon semmi hasznosítható információt nem találtak a San Bernardinó-i lövöldözéssel kapcsolatban,

Comey elmondása szerint megérte a pénzt:

a szoftvert más iPhone 5C készülékeken is tudják használni. Az Egyesült Államokban körülbelül még 16 millió ilyen típusú telefon van.