IPhone nélkül is lehet majd használni az Apple Watchot

apple watch
A magyar piacot még nem hódította meg az okosóra, talán majd az Apple Watch?
Vágólapra másolva!
Az Apple kötelezővé teszi a fejlesztők számára, hogy egyenesen a watchOS2-re fejlesszék appjaikat, így azok iPhone nélkül tudnak majd wifire kapcsolódni.
Vágólapra másolva!

Az Apple június elsejétől csak natív appokat fogad el okosórájára a külsős fejlesztőktől – jelentette be hétvégén a cég. A fejlesztők alkalmazásainak iPhone nélkül kell tudniuk csatlakozni wifire, azokat a watchOS2, vagy annál frissebb szoftverfejlesztői csomaggal kell elkészíteniük. Az SDK-t már tavaly közzétette a cég, használatát azonban csak nyártól kezdi kötelezővé tenni.

Végre nem kell majd iPhone ahhoz, hogy használhassuk Forrás: iCentre

Így sikerülhet orvosolni azt a problémát, hogy az Apple Watch eddig csak iPhone-on keresztül tudott csatlakozni hálózatokhoz, az okosóra használatához cipelni kellett a telefont is.

A bejelentés apropója az Apple Watch egyéves szülinapja. Ugyan a cég még nem hozott nyilvánosságra pontos eladási számokat, elemzők szerint egy év alatt 12 millió Apple Watch kelhetett el, ami elmarad a várt sikertől.

Az okosórák piacán mégis sikeres, az IDC kutatócég szerint az eladott okosórák 61 százaléka Apple Watch. A kütyü átlagos ára 500 dollár, ami összesen körülbelül 6 milliárd dollár bevételt jelenthet. Ez a konkurens Fitbit aktivitásmérő éves bevételének háromszorosát jelentheti.