Fontos funkciót kapott a mobilos Skype

2016.02.19. 14:53

Okostelefonon és táblagépen is kezdeményezhetünk már csoportos videohívást Skype-pal. Egyszerre akár 25-en cseveghetünk így, és még azokat is behívhatjuk, akiknek nincsen fiókjuk.

Frissült a mobilos Skype alkalmazás: már iOS-es és androidos eszközökön is indíthatunk csoportos videohívást, legfeljebb 25 résztvevőig.

A többszemélyes híváshoz kétféle megjelenítést választhatunk. Rácsos módban minden résztvevőt látunk, míg fókusz módban mindig azt, aki éppen beszél.

Arra is van lehetőség, hogy egy tetszőleges személyt kiemeljünk. Hívás közben azt is váltogathatjuk, hogy a hátlapi vagy az előlapi kamerát szeretnénk használni. 

A funkció támogatja a Full HD felbontást, az Intellel kötött partnerségnek köszönhetően javult a hangminőség is. 

A Skype emellett mobiltelefonra is aktiválta az asztali Skype-on tavaly bevezetett meghívásos rendszerét. Olyan személyek is behívhatók a Skype csoporthívásába, akik nem használják a programot, sőt még csak nem is regisztráltak rá.

A beszélgetés linkjét elküldhetjük nekik akár Messengeren, vagy WhatsAppon is, ők böngészőn keresztül jutnak el a híváshoz.

A csoportos videohívás az Egyesült Államokban élesedett, márciustól pedig világszerte is elérhető iPad, iPhone és Android táblagépeken, okostelefonokon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK